Webdagen

Velkommen til Terminalen Byscene 16. februar 2017.

Webdagen

Vi gjentar suksessen og arrangerer Webdagen også i 2017.

Flere dyktige foredragsholdere er allerede på plass, og vi kommer snart med informasjon om programmet. Sett av datoen for en spennende og lærerik dag.

I mellomtiden kan du kose deg med filmene fra 2016.

Målet med Webdagen er å gi deg faglig påfyll, inspirasjon og konkrete tips innenfor digital markedsføring, kommunikasjon og strategi. I tillegg vil det selvfølgelig være tid til å møte likesinnede for å diskutere aktuelle tema.

Følg oss på Facebook for hyppige oppdateringer.

Håper at vi sees!

Foredragene fra 2016

Frank LangvaLeder Digitale Medier - Innovasjon NorgeDigital kommunikasjon i 2016

Frank omtaler seg selv som et webhode og en propagandapusher. Etter noen år som webutvikler i Software Innovation var han ansvarlig for digitale medier i KS (Kommunenes Sentralforbund) før han tok fatt på oppgaven i Innovasjon Norge. Frank har vært med på endringen som Innovasjon Norge har gått gjennom den siste tiden og han har vært med på å sette digital kommunikasjon på agendaen i tråd med deres endring.

Ida AalenForfatter og Senior interaksjonsdesigner - NetLife ResearchTa sosiale medier på alvor

Ida har nylig gitt ut sin andre bok om sosiale medier, og er stadig vekk å se som kommentator og debattant i TV, radio og aviser. Hun holder jevnlig foredrag om alt fra medievaner til responsiv design og innholdstrategi, både i Norge og internasjonalt. Hun har også undervist om sosiale medier og designstrategi ved BI, UiO og IGM.

Kenneth StensliPartner Account Manager - DIBS NorgeViktige trender i Norsk E–Handel

Kenneth jobber som Partner Account Manager i DIBS Norge. DIBS tilbyr Nordens største utvalg av enkle og sikre betalingsløsninger på nett. Selskapet er i dag Nordens ledende betalingsleverandør, representert i 20 land med over 15 000 kunder, og har gjennomført over 1 milliard transaksjoner.

Stian Tjervåg FredriksenDaglig leder - SorentioSøkemotoroptimalisering eller søkemotorannonsering?

Stian lagde sin første nettside i 1996 og er genuint interessert i webutvikling og digital markedsføring. Tidene i digital markedsføring endrer seg fort. Stian er opptatt av å analysere og optimalisere, enten det er valg av kanal eller å finne riktig søkeord for annonsering. I 2013 startet han Sorentio som i dag har 4 ansatte og kontor i Ålesund. Stian er personlig Adwords-sertifisert og Sorentio er Google Partner.

Marius MaaseideSenior Designer - HavnevikHvorfor alt har gått til helvete – og hvorfor det er håp

Marius er designeren som ikke bryr seg om titler og mener at seniortittelen bare er basert på kroppsvekt. Grafisk designer siden 1999, og arbeider i dag hovedsaklig med digitale produksjoner og strategier i regionens ledende design- og kommunikasjonsmiljø. Han brenner for at mennesker skal gå seirende ut av møtet med teknolgi, og har lang erfaring med alt fra systemdesign for flyselskaper, digitale bankløsninger – til nettsider for den lokale låsesmeden på hjørnet.

Wilhelm Joys AndersenGründer og teknolog - WJADet finnes ingen snarvei til kjærlighet fra Google

Wilhelm Joys Andersen leder utviklingsbyrået WJA AS, som nylig mottok «Design for alle»-prisen for arbeidet med Store norske leksikon. Han deltar også i standardiserings-arbeidet i W3C, som bidragsyter i WCAG-arbeidsgruppen og leder for arbeidet med testautomatisering. Tidligere har Wilhelm arbeidet en rekke år for Opera Software.

Torstein ØdegårdTeamleder SharePoint - AventoKan vi bli mer effektive i skyen?

Torstein leder SharePoint-avdelingen i Avento, og har fokus på hvordan nye innovative tjenester kan gi merverdi for kundene våre. Han har lang erfaring fra IT- bransjen, og er spesialist på løsninger fra Microsoft. I tillegg til en variert IT bakgrunn, har Torstein i en årrekke jobbet med salgsledelse.

Magnus DevoldForskningssjef - PatogenPatogen

Magnus er gründer, og jobber i dag som forskningssjef i bioteknologiselskapet Patogen. Han er utdannet marinbiolog, og forsker på å utvikle bedre metoder for å påvise sykdomsorganismer hos fisk. Patogen har gjennom innovasjon blitt en av verdens ledende leverandører innen marin bioteknologi.

Program

8.15 - 8.45

Kaffe og registrering

8.45 - 9.00

Velkommen

Avento

9.00 - 9.30

Viktige trender i Norsk E–Handel

Kenneth Stensli | Partner Account Manager – DIBS Norge

Kenneth kommer til Webdagen for å fortelle oss om de viktigste funnene i DIBS årlige rapport om norsk e-handel, mobil handel og online betaling. E-handelen revolusjonerer bransje etter bransje, og kan for mange av oss representere både trusler og nye muligheter. DIBS årlige rapport identifiserer og beskriver trendene i e-handelen, for at du skal ha best mulig forutsetning for å lykkes på nett.

09.30 - 10.15

Hvorfor alt har gått til helvete – og hvorfor det er håp

Marius Maaseide | Senior Designer – Havnevik

Internett har i den form vi kjenner det i dag eksistert i over 20 år, men fortsatt forholder vi oss til det som et trykt medium. Hvorfor har det blitt slik? Marius skal med skråblikk, eksempler og caser vise at der er håp. Masse håp.

10.15 - 10.30

Pause

10.30 - 11.15

Digital kommunikasjon i 2016

Frank Langva | Leder Digitale Medier – Innovasjon Norge

Innovasjon Norge er svært aktive i sin digitale kommunikasjon, både i egne kanaler og sosiale medier. Hvilke trender ser de kommer i 2016, hvor finner de målgruppene sine, og hvordan nås de best? Frank Langva kommer til Webdagen for å dele deres filosofi om hvordan de jobber og hvor det kan være viktig å posisjonere seg.

www.franklangva.no
11.15 - 12.00

Kan vi bli mer effektive i skyen?

Torstein Ødegård | Teamleder SharePoint – Avento

Tjenester som Facebook, Twitter og Instagram lar oss samhandle raskt og enkelt med venner og familie. Det lanseres nå stadig flere løsninger som gjør at også bedrifter kan jobbe smartere sammen. Torstein vil vise oss noen av mulighetene som finnes, og hvordan tjenester fra Microsoft lar oss jobbe mer effektivt sammen i skyen.

12.00 - 12.45

Lunsj

12.45 - 13.30

Det finnes ingen snarvei til kjærlighet fra Google

Wilhelm Joys Andersen | Gründer og teknolog – WJA

Fungerer nettstedet ditt for mennesker, så fungerer det for Google. WJA mottok nylig «Design for alle» -prisen for arbeidet med Store Norske Leksikon. Basert på dette prosjektet vil Wilhelm vise oss at et meningsfylt, universelt utformet og riktig strukturert innhold – presentert på en måte som passer menneskets mange ulike skjermstørrelser – er alt som skal til.

13.30 - 14.00

Patogen

Magnus Devold | Forskningssjef – Patogen

Magnus vil fortelle oss om reisen fra å være et lite gründerselskap, til å bli en leverandør i verdensklasse innen marin bioteknologi. PatoGen jobber målrettet for å utnytte mulighetene som ny teknologi representerer, og har utstrakt bruk av roboter for å effektivisere arbeidet i sitt genteknologiske laboratorium. Med nettbaserte løsninger kan prøver bestilles og registreres, og via egne apps blir prøvesvar og rapporter tilgengelig for kundene umiddelbart når analysesvarene foreligger. Hør dette og mer om hvordan PatoGen skal ta nye steg fremover.

14.00 - 14.15

Pause

14.15 - 14.45

Søkemotoroptimalisering eller søkemotorannonsering?

Stian Tjervåg Fredriksen | Daglig leder – Sorentio

Stian vil snakke om hvordan ulike kanaler som søkemotorer, sosiale medier og bannerannonsering kan gi din bedrift bedre effekt. Det finnes nærmest ubegrensede muligheter for annonsering på Internett. Det gjelder å være smart både i valg av kanal og teknologi. Stian vil gi deg konkrete råd for hva og hvordan din bedrift skal prioritere.

14.45 - 15.30

Ta sosiale medier på alvor

Ida Aalen | Senior Interaksjonsdesigner – NetLife Research

Ida vil i løpet av sitt foredrag fokusere på hvordan en bedrift blir mer synlig i sosiale medier og påpeke viktigheten av et samspill mellom de forskjellige digitale kanalene. Sosiale medier trenger en helhetlig og gjennomtenkt strategi og det kreves innsats for å organisere arbeidet.

idaaa.no
15.30 - 15.45

Oppsummering og avslutning

Adresse

Postvegen 17, 6018 Ålesund

Telefon

70 17 60 50

Microsoft Partner

Gold Collaboration and content

Gold Application Development