Slik bygger du en god nettside i 2021

Hvordan lager man egentlig en god nettside? I vår nedlastbare guide drar vi deg gjennom prosessen fra start til slutt.

En god nettside er viktig for å oppnå ønskede konverteringer, men det å bygge nettside er et omfattende prosjekt med mange viktige deler. Vi deler våre tips og erfaringer med deg som skal bygge ny nettside i år i en nedlastbar guide.

Her oppsummerer vi kort innholdet i guiden vår om hvordan du kan lage en god nettside i 2021. Du kan laste ned guiden nederst i artikkelen.

Innsikt
Hele prosjektet starter med det vi kaller innsiktsfasen. Her er målet å få tydelig oversikt over hvilke løsninger og funksjoner nettsiden skal ha, og kartlegging av alt nødvendig innhold. I denne fasen er det lurt å analysere nettsiden slik den er i dag, for å se hva som fungerer og hva som bør optimaliseres. Det er viktig å starte på innholdsarbeidet, og jobbe med dette parallelt med de andre fasene. 

Når dere har denne oversikten over alt nettsiden skal inneholde av funksjonalitet og innhold, er det "bare" å starte arbeidet. 

Brukeropplevelse
I neste fase jobbes det med brukeropplevelsen. Denne blir påvirket av ganske mye, og er avgjørende for brukernes inntrykk av nettsiden. Dette er veldig viktig, en god opplevelse gir gode assosiasjoner til bedriften mens en dårlig nettside dessverre kan føre til det motsatte.

For å jobbe med brukeropplevelse er det vanlig å tegne opp strukturen på nettsiden for å synliggjøre navigasjon og innhold. Her anbefaler vi å igjen benytte seg av analyse for å velge ideelle løsninger.

Design
Videre følger designfasen som vil variere i omgang. Noen ganger gjelder det bare "fargelegging" av strukturen fra forrige fase i tråd med profilhåndbok. I andre tilfeller må man jobbe med hele profilen; typografi, fargebruk, logo og lignende. Nettsiden må faktisk være fin å se på for at brukerne skal ville bruke denne. Dette henger tett sammen med brukeropplevelsen.

Kollasj med nettsider
Les mer om disse nettsidene og designpartnerene våre HER.

Utvikling
Når alt dette er gjort kan utvikleren sette i gang med koding og implementering av CMS. Dette er verktøyet hvor man kan endre tekst, bilder og lignende. 

Innhold
Neste fase handler om å legge inn innholdet som du (forhåpentligvis) har jobbet med siden innsikt-fasen. Alt av tekst, bilder og annet innhold skal legges inn på nettsiden i tråd med planen som ble lagt tidligere i prosjektet.

Testing, optimalisering og lansering
Målstreken nærmer seg og nå skal nettsiden testes og optimaliseres. ALT skal testes for å avdekke eventuelle hull før lansering. Her er analyse og optimalisering også viktig. Når dette er gjort kobler man nettsiden og domenet sammen - og voilá! Nettsiden er lansert.

Hurra! Nettsiden er lansert!
...Men det er viktig å fortsette jobben. Vi anbefaler å jevnlig oppdatere nettsiden med innhold og informasjon, og bruke sosiale medier som trafikkdriver. 

Dette var nettsideprosjekt veldig kort oppsummert. Last ned guiden vår og få detaljert innsikt og våre råd:

Last ned hele guiden

Gruppe


Jeg samtykker til at Avento kan behandle mine personopplysninger og kan sende meg relevant informasjon på e-post. Du kan når som helst oppdatere eller endre dette. Ta kontakt på post@avento.no

Ansatt

Karoline Brandal Hansen

Leder Web

90101350
Ansatt

Jan André Walderhaug

Prosjektleder

95246659