Geir Balsnes til Avento

Fronter Avento sin satsning på digital rådgivning og ledelse
Etter mange reisedøgn og utallige utenlandsopphold har Geir Balsnes endelig landet hjemme i Ålesund. Han starter i Avento etter en karriere hos store internasjonale konsern som Rolls Royce, British Telecom, Ulstein, Ekornes, og ikke minst Gartner.  Sistnevnte er verdens mest fremgangsrike konsulentselskap innenfor trender og teknologi, og Geir har ledet deres rådgivningsvirksomhet i Norden.


Digitalisering
Buzz-ordet digitalisering er nesten oppbrukt, men det er fortsatt de færreste bedriftene på Nordvestlandet som har tatt digitaliseringen innover seg, sier Balsnes. Det gjelder å ta stilling til hvor skoen trykker mest, og gjøre konkrete tiltak der det trengs. Men for å identifisere utfordringen, trengs det gjerne en grundig kompetanseheving internt i bedriften- og ikke minst hos ledelsen og i Styrerommet. Dette er en av fanesakene til Geir.

Geir ble valgt som Styreleder for bedriftsnettverket NExTdigital i 2018, og det var her øynene for lokalt næringsliv åpnet seg for alvor. Han kom tett på flere spennende bedrifter, og ble gjort oppmerksom på at hans kompetanse er mer attraktiv enn noen gang på Sunnmøre.

 

Avento
Geir valgte Avento som sin nye arbeidsgiver da både visjoner og ambisjoner var sammenfallende hos begge parter. Avento har hatt en enorm vekst de siste årene, og Geir kjente til det lokale IT-konsulentselskapet fra både kundesiden, da han jobbet i Ekornes, i tillegg til at Avento var en av initiativtakerne bak bedriftsnettverket Next Digital.

-Avento er det mest spennende teknologimiljøet i regionen, og et naturlig valg for meg som lever av å gi gode råd innenfor teknologi sier Balsnes.

-Det er viktig å få frem at tjenesten skal være tilgjengelig for både store og små bedrifter. Digitalisering angår alle, og for nettopp små bedrifter kan det være vel så viktig som for de store forteller en engasjert Balsnes.

 
Stor etterspørsel etter digital rådgivning
Avento har jobbet med rådgivning i grensesnittet mellom forretning og IT i mange år, men det er først de 2 siste årene at etterspørselen i det lokale næringslivet har eksplodert. Vi kjente derfor behov for å formalisere vår rådgivningssatsning, sier Stian Bang, daglig leder i Avento. Han har ledet Avento siden oppstarten i 2002 og han bekrefter at Geir er et fantastisk tilskudd for både kunder og ansatte.

«Geir har en unik kompetanse rundt teknologi, trender og ledelse. Hans store styrke er at han har fersk, nytenkende teori i kofferten i tillegg til praktisk erfaring fra næringslivet. Dette er ganske unikt!» understreker Bang.

I Avento skal Geir være leder og spydspiss for en større satsing på rådgivning. Vi har allerede rådgivere på flere nivåer, blant annet innen ledelse, strategi og markedsføring. Disse rådgivningstjenestene skal nå Geir samkjøre, utvikle og levere.


Lokalt
Det er alltid fantastisk å få flinke folk hjem, og etter mange år med internasjonale oppdrag, pendling og flyplasser ser nå Geir frem til å kunne jobbe med lokale kunder. Han ønsker å bistå kunder med å nå ut i verden, og bidra til at de effektivt skal kunne gå fra en tradisjonell til en digital hverdag. Men så rolig blir det vel heller ikke, da Avento har kunder over hele Norge og deler  og næringslivet på Sunnmøre bugner av internasjonale aktører.

 

Borte bra, hjemme mest
Geir har hele karrieren hatt bosted i Ålesund, men han har nok ikke vært hjemme til middag kl. 16 hver dag (eller uke) i Furmyra.

–Etter mange år med pendling og internasjonale oppdrag, var tiden inne for å lytte til min personlige rådgiver, og da var konklusjonen enkel. Ifølge min bedre halvdel Tone, var det på tide å ikke bare ha hus i Ålesund, men å faktisk også å bo her.

Geir har allerede startet i sin nye stilling og gleder seg stort til å møte alt det spennende Sunnmøre kan by på fra et profesjonelt perspektiv!

Ansatt

Stian Bang

Daglig leder

004790779400
Ansatt

Torstein Ødegård

Leder system

004796629911
Ansatt

Torill Eliassen

Leder salg og marked

004795477562
Ansatt

Geir Balsnes

Leder digital rådgivning

004790521061