IOT i Azure

Innsikten du får med å samle informasjon fra ulike enheter skaper muligheter for effektivisering og kostnadsreduksjon samt økte inntekter gjennom optimaliserte produkt og plattformer.

Internet of Things (IOT) innebærer et stort potensial for effektivisering og kostnadsreduksjon for industri- og produksjonsbedrifter.

Det er også mulig å øke inntekter ved implementasjon av en IOT-løsning fordi man kan tilby enda bedre produkter. I tillegg blir det enklere å skape lønnsomme forretningsmodeller og nye kundeplattformer. 

Informasjon fra flere enheter

Azure IOT er en samling tjenester som kan koble til, overvåke og administrere et stort antall IOT-enheter. Disse kan kobles til andre tjenester som brukes til å behandle informasjonen som kommer fra enhetene.  

Avento IoT-plattform

Vi i Visma Avento har de siste årene jobbet med mange større IOT-prosjekter, innenfor ulike bransjer.  Felles for disse prosjektene er at de bygger på Avento IoT-plattform. Dette er et rammeverk for å komme raskt i gang, og som kombinerer data fra ulike kilder, behandler disse og bruker dem for skape verdi for kunden. Denne innsikten kan presenteres gjennom løsninger som Portal eller Min Side. Vår plattform baserer seg i stor grad på Azure-tjenester.  

Noen av tjenestene vi benytter i IOT-arbeid er: 

  • Azure IoT Hub - Administrert tjeneste for toveis kommunikasjon mellom IoT-enheter og Azure 
  • Azure IoT Edge - Utnytt kraften på “kanten” - som en del av IoT Hub 
  • Azure IoT Central - Administre dine ressurser uten begrensninger  
  • Time Series Insights - samle, lagre og analysere tidsseriedata
  • Azure Stream analytics-  real time prosessering av data fra en eller flere kilder til en eller flere destinasjoner. 

Et bilde av noe
Ansatt

Torstein Ødegård

COO

Vil du lese mer om Azure?

Om Azure

Azure kan løse flere utfordringer for din bedrift. Fordelen er at Azure-tjenesten er skalerbar, sikker og fleksibel. I tillegg betaler du for det du faktisk bruker, og slik kostnadseffektivitet er alltid en fordel.

Utvikling og Devops i Azure

Azure Devops inneholder verktøy som støtter hele utviklingsprosessen; fra planlegging, utvikling, og levering, til drift av programmer.

Azure Drift

Det er mange fordeler med å flytte applikasjoner og servere over i Azure, men riktig drift og administrasjon er avgjørende. Vi hjelper deg å utnytte fordelene med skytjenestene på en sikker, strukturert og kostnadseffektiv måte.

Azure: Dataplattform og Business Intelligence

Med Azure kan du samle, analysere og visualisere data fra ulike kilder for å få mer innsikt og detaljkunnskap. Da blir det enklere å ta beslutninger som skaper verdi for bedriften.