Muligheter i skyen: Azure

Azure er en allsidig skytjeneste fra Microsoft som kan løse flere utfordringer for din bedrift. Fordelen er at Azure-tjenesten er skalerbar, sikker og fleksibel. I tillegg betaler du for det du faktisk bruker, og slik kostnadseffektivitet er alltid en fordel.

Azure er Microsoft sin plattform for skytjenester, og er et univers av ulike tjenester. Azure kan ha flere avgjørende bedriftsfunksjoner i sine system eller være løsningen på et utvalg vanlige utfordringer. Ikke minst blir alt dette gjort sikkert og skalert etter deres behov.

Denne plattformen har altså store muligheter for din bedrift. Azure kan erstatte fysiske servere og kjøre bedriftens eksisterende applikasjoner, i tillegg til mye annet. Azure sine skytjenester kan benyttes isolert eller sammen. Noe av det du kan bruke Azure til er driftsrelaterte funksjoner, Internet of Things (IOT) og lagring av store datamengder, i tillegg til som datavarehus. Azure har også tjenester rundt mixed reality og kan gi nye muligheter for utviklere. Denne plattformen kan altså være basen for mange avgjørende funksjoner og tjenester for nettopp din bedrift. 

Datasenter på ulike lokasjoner

Nettskyen Azure består av flere høyteknologiske datasentre spredd rundt i verden. Azure har flere datasenter i Europa, for å nevne noen ligger to i Norge, et i Amsterdam og et i Dublin. Du kan selv velge hvilke lokasjon(er) bedriften skal benytte, og dere kan dra nytte av flere lokasjoner for å, for eksempel, kunne gi brukerne deres best mulig responstid og sikkerhet. 

Som en ekte skytjeneste er Azure:

Azure illustrasjoner

Med Azure betaler du for bruk

En annen fordel er at Azures prismodell gjør at du kun betaler for bruk. For de fleste tjenestene betaler du bare for faktisk diskplass, overført trafikk, eller per aktive minutt. Bedriften din kan for eksempel sløyfe store kostnader i forbindelse med kjøp av infrastruktur fordi Azure gjør det mulig å begynne med lav kapasitet, og øke gradvis når bruken av systemet øker. 

Nye dataløsninger

Som drifts- og applikasjonsplattform har Azure mange nye, gode tjenester som muliggjør helt nye dataløsninger like godt som tradisjonelle IT-systemer. Verdensledense tjenester som Skype, Office 365 og Xbox Live kjører alt gjennom Azure, men plattformen fungerer like godt for mindre organisasjoner og lag.

Riktig tjeneste for din bedrift

Nettopp fordi Azure har et univers med fantastiske tjenester kan det være utfordrende å finne ut hvilke tjenester som er ideelle for din bedrift. Ikke minst; hva er mest kostnadseffektiv løsning for dere? 

Vi i Avento har i flere år benyttet Azure, både internt og i mange kundeprosjekter, og har regionens største kompetansemiljø på Azure. Plattformen støtter dagens teknologi samtidig som den legger til rette for fremtidens løsninger.

Ta kontakt i dag  for en prat om hvordan din virksomhet kan bruke Azure optimalt.   

Ansatt

Øyvind Tørlen

Leder Cloud

Ansatt

Torstein Ødegård

COO

Vil du lese mer om Azure?

Utvikling og DevOps med Azure

Azure Devops inneholder verktøy som støtter hele utviklingsprosessen; fra planlegging, utvikling, og levering, til drift av programmer.

Azure Drift

Det er mange fordeler med å flytte applikasjoner og servere over i Azure, men riktig drift og administrasjon er avgjørende. Vi hjelper deg å utnytte fordelene med skytjenestene på en sikker, strukturert og kostnadseffektiv måte.

Azure Dataplattform og Business Intelligence

Med Azure kan du samle, analysere og visualisere data fra ulike kilder for å få mer innsikt og detaljkunnskap. Da blir det enklere å ta beslutninger som skaper verdi for bedriften.

IOT i Azure

Innsikten du får med å samle informasjon fraulike enheter skaper muligheter for effektivisering og kostnadsreduksjon samt økte inntekter gjennom optimaliserte produkt og plattformer.